Fredag
29
November 2024
Konserthusteatern Karlskrona Karlskrona

Nötknäppare

Nötknäpparen
I föreställningen Nötknäpparen medverkar dansarna i Grand Kyiv Balett, som är ledande balettdansare inom den ukrainska balettskolan och har representerat den på de främsta scenerna i världen under de senaste fem åren.

Nötknäpparen är en balett av Pjotr Tjajkovskij med libretto av Marius Petipa, baserad på E.T.A. Hoffmans saga, skapad och först framförd 1892. I Hoffmanns saga heter flickan Marie (huvudpersonen), och hennes favoritdocka är Clara. Marius Petipa använde precis detta för sitt libretto.
Akt 1.
På julafton börjar gästerna samlas i President Silberhaus hem. Hans barn, Marie och Fritz, väntar på President tillsammans med andra barn. Den sista gästen som dyker upp är Drosselmayer, Maries gudfar och en trollkarl. Hans förmåga att ge liv åt leksaker fascinerar och samtidigt skrämmer barnen. Gudfadern ger Marie en nötknäppare. Festen avslutas med en avskedstango. Marie återvänder till sitt rum och kramar om nötknäpparen.
Sedan fortsätter handlingen i Maries dröm. Väggarna i hennes rum drar isär, julgranen börjar växa, och julgransdekorationerna kommer till liv. Muskungen dyker upp med sitt musarmé. Nötknäpparen och soldaterna kämpar och besegrar Muskungen. Nötknäpparen förvandlas sedan till en vacker prins.
Akt 2.
Marie och prinsen och de levande dockorna gläds, firar och dansar under en fantastiskt vacker stjärnhimmel bredvid julgranen. Snön virvlar runt dem. Den glädjande segern över Muskungen, som symboliserade ondska, dansar dockorna i spansk, kinesisk, arabisk och slavisk stil. Samt mängd av fantasifulla figurer, som dockor, snöflingor, blommor dansar runt omkring.
Alla förbereder sig för bröllopet mellan Marie och prinsen. Drosselmayer dyker upp igen och allt förändras runt omkring dem. Marie vaknar upp och har nötknäpparen i sina händer.
Nötknäpparen är ett vackert, smart och aktuell saga!!! En saga där drömmen förvandlar livet, där gott besegrar ont, där godhet förändrar världen till det bättre.
Genom att dansa denna balett skapar också Grand Kyiv Balett något gott. Eftersom en del av pengarna som de får från sina föreställningar kommer att användas för att återuppbygga Ukrainas huvudballettakademi och renovera ett barnhem.
Att köpa en biljett till denna föreställning ger en underbar present till dig själv, dina barn och dina barnbarn. Att ge Nötknäpparen blev en oförglömlig upplevelse.
Speltid: 2 timmar med paus.
Rekommenderas för besökare från 5 år.

Biljetter & tider

Fredag 29 November 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Konserthusteatern Karlskrona). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget.  Nötknäppare, Konserthusteatern Karlskrona

POPULÄRT I Karlskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

September