• Evenemang idag
Fredag
1
November 2019
Kulturhuset Oden Karlskrona

Attentat

Attentat släpper nytt album och åker på turné i höst!
Attentat är tillbaka starkare än någonsin! Nu släpper de nytt album, ”Punkhjärta”, 23 augusti på nya uppstickarskivbolaget Busy Bee. De som lyssnat säger att det är bästa albumet sedan ”Pilsner, punk & poesi”. Knäckande bra rocklåtar med hitpotential och pigg punkenergi att sjunga och hoppa runt till när det svenska höstmörkret nalkas.

I höst spelar Attentat ”Punkhjärta” för första gången live. Jönsson och hans kumpaner kommer även att spela några av publikens favoritlåtar från förr, som ”Ge fan i mej” och ”Unga & många”, annars lär det väl bli upplopp under spelningarna bland bandets många fans.
Attentat kommer från en bejublad jubileumsturné ”Svart får i 40 år” under 2018, då man bland annat spelade för ett utsålt och hänfört Bellmans Salonger i Göteborg två gånger och fick krogen att efter första besöket installera både ny scen och en större bar.
För den som aldrig besökt en Attentat spelning kan det vara dags för ett studiebesök. Du kommer uppleva ett samspel mellan ett urtajt band och en lättflörtad publik som pågår från sekund 1 till att sista extranumret spelats. Allsång, dans, glädje, ilska och sorg, allt i en svettig förening. Fler än en gång är mikrofonen ute i publiken och Jönsson klättrar bokstavligen runt på väggarna.
På ”Punkhjärta” har producent Mattias Glavå (Håkan Hellström, Broder Daniel, Joel Alme m fl) gjort underverk med Attentat. Ljudbilden är rensad och rå. Fram lyfts melodierna, sången och ett ruskigt driv från rytmsektionen. De båda gitarristerna lyckas förädla och förnya både riff och solon i en uttjatad rockgitarristgenre.
Nye, unge basisten Linus ”Siken” Sikström tillför friska, sällsamma infallsvinklar. Därtill är ”Punkhjärta” späckad med finurliga och vassa texter som skildrar vår samtid i allmänhet och Göteborg i synnerhet så som bara sångare och ordvrängare Mats Jönsson kan göra.
Attentat hördes första gången i den svenska punkvågen i slutet på 70-talet som Göteborgs svar på huvudstans KSMB & Ebba Grön, då med oförglömliga hits som ”Vi vill inte ha något Operahus” och ”Maktlös”. Jönsson, Paddan, Kruse, Larry och Siken har ingenting kvar att bevisa. Men de gör det ändå. Kväll efter kväll. Nya Attentat är här för att stanna.
Albumets frontfoto är taget av den feministiska prisbelönta fotografen Liz Ham (”Young Woman of the Year Award for Photograph”, ”The National Youth Media Award” m fl) från Sydney, Australien. Hennes senaste bok, ”Punk Girls” har väckt uppmärksamhet i hela världen.
Tider:
Insläpp: kl. 18:00
Support: kl. 19:00 ”RADIO NYBERG”
Attentat på scen ca kl. 20.00
Åldersgräns:
13 år, upp till 18 år krävs målsmans sällskap.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

62 st

har besökt evenemanget på Karlskrona.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kulturhuset Oden). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Attentat, Kulturhuset Oden

POPULÄRT I Karlskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November