• Evenemang idag
Onsdag
14
Februari 2018
Marinmuseum / Swedish Naval Museum Karlskrona

The Hearts Of Karlskrona

St Valentin handlar 2018 om kärleksnedslag som sprids av de en gång så krigiska galjonsfigurerna,som har kommit till insikt och på bättre tankar.

På 1700-talet rustades den svenska flottan till krig. Galjonsfigurerna som idag står fredligt och vackert på Marinmuseum i Karlskrona fick bevittna sjöslag från fören på de gustavianska krigsskeppen.

Nu vill de istället sprida kärleksbudskap, hopp om fred, slut på terror på självaste St Valentinsdagen den 14 februari 2018. Galjonsbilderna kommer att väckas till liv med bultande lysande hjärtan, vågbrus och sjunga en vacker körsång om sjöslagets fasor och hopp om kärlek och aldrig mera krig i världen.

Samtidigt som galjonsfigurerna sjunger, tänds hjärtan på många statyer runt om i Världsarvet Karlskrona. The Hearts of Karlskrona sprider kärlek och hopp vidare ut i världen tack vare deras sång!

Galjonsfigurerna sänder kärlekens frekvenser till Kungen på sin höjd uppe på på Stortorget- hjärtat av Karlskrona.
Likt en EKG-kurva går budet vidare till Fisken i dammen vid Klapeidaplatsen, till Blekingeflickan och lilla Grodan i Hoglands park, för att slutligen nå Bussåkaren vid Busstorget, som tar med hjärtat, freden och kärleken vidare ut i vida världen!
Vi räknar med att alla krig, terrorattacker, fula påhopp och nätmobbing är helt utrotade i världen inom ca 24 timmar efter avgång.

Medverkande: Carin Pleininger och Gunnar Blomgren. Carin Pleininger är en svensk ljuskonstnär och innovatör. “Mina installationer är minimalistiska, fast i stort format… Jag menar att de oftast är i parker, vatten, tunnlar, torn, på torg-ja på stor yta, höjd eller djup, men inte som gigantiska ljuschocker, utan mer modesta. Fast de märks väldigt tydligt. Och otippat liksom… Överraskningar och underfundigheter som väcker förundran av slaget “hur gick detta till?” eller “finns det på riktigt?”

Helt säkert kan man inte veta.”
carinpleininger.dinstudio.se

I siffror

14 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

116 st

har besökt evenemanget på Karlskrona.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Marinmuseum / Swedish Naval Museum). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. The Hearts Of Karlskrona, Marinmuseum / Swedish Naval Museum

POPULÄRT I Karlskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April