• Evenemang idag
Fredag
27
Oktober 2017
Skärva, SE-371 91 Karlskrona, Sverige Karlskrona

Syra Grönsaker

Vill du lära dig att mjölksyra? Att kunna ta till vara grönsaker med urgammal naturlig konserveringsmetod och få dem hållbara för resten av året, och dessutom göra dem nyttigare än vad de var när du plockade dem?

Då kan det här kursen vara något för dig. Det här är kursen där du verkligen lär dig. Det blir en kurs i matkemi. Och matkemi är kul! Det är då du börjar förstår hur tid, temperaturer och ingredienser samverkar, och hur viktigt det är att göra rätt för att få en hållbar och GOD produkt. För vissa tror att mjölksyrat bara är nyttigt och inte gott. Du kommer bli varse att så behöver det inte vara, om man vet hur man ska göra.
Vi går igenom vad det är som faktiskt händer när man syrar och varför. När man måste vara noga och när man kan slarva lite grann. Och vad som händer i magen när det kommer ner syrad mat, varför det är nyttigt helt enkelt. När dagen är slut kommer alla kursdeltagarna att ha syrat 3 liter grönsaker vardera som tas hem i gammeldags vackra konserveringsburkar. Grönsakerna och kryddorna som används är ekologsika, förstås. :)

Kostnad 750 kr. I priset ingår färdig produkt till ett värde av ca 250 kr om du skulle köpt allt i affär.

Varmt välkommen till en lärorik dag!
Kursledare Ann-Louise Fransson, Botanikan.
Vill du vera mera? Titta här: http://botanikan.se/onewebmedia/mjölksyra%20grönsaker%202017%20Ingelstad%20sv.pdf

I siffror

44 st

har besökt evenemanget på Karlskrona.com

POPULÄRT I Karlskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December