• Evenemang idag
Tisdag
28
November 2017
Karlskrona stadsbiblioteks hörsal Karlskrona

Författarbesök: Kjell Westö

Om mysteriet Människan och viljan att ta reda på varför vi är som vi är

Vi är stolta att kunna presentera en av Finlands största nu levande författare, Kjell Westö. Mest kända av hans episka romaner, som ofta utspelar sig i Helsingforsmiljö, är Drakarna över Helsingfors (1996) och Vådan av att vara Skrake (2000) samt Hägring 38 (2013).

Den senare belönades med Nordiska rådets litteraturpris. Nu är författaren aktuell med Den svavelgula himlen, ännu en episk Helsingforsskildring om familjeband, kärlek och vänskap, fast med större laddning och djupare svärta än tidigare.

Intressanta länkar
Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kjell_West%C3%B6
Kjell Westöw sommarprogram 2014: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/396903?programid=2071
Nordiska rådets litteraturpris 2014:
http://www.norden.org/sv/aktuellt/nyheter/kjell-westoe-fick-nordiska-raadets-litteraturpris-2014-foer-201chaegring-38201d

Biljetter går att köpa en vecka i förväg på Stadsbiblioteket eller direkt i kassan innan evenemanget.

Eftersits - Efter det ordinarie programmet kan du träffa vår gäst i Läsesällskapets bibliotek. Vid de flesta av eftersitsarna medverkar också bibliotekarie Torsten Samzelius. Vi bjuder på enkel förtäring till en kostnad av 40 kronor. Antalet platser är begränsat men eftersitsen är öppen för alla som är intresserade. Deltagande anmäls till bvkarlskrona@gmail.com eller med sms till 0709-823753.

Du kan bli medlem i Bibliotekets Vänner genom att sätta in 200 kronor på Bibliotekets Vänners plusgiro 21 54 25 - 0 ange namn, adress och e-post.
Du kan även lösa ditt medlemskap direkt i kassan innan ett evenemang.

Välkomna!

POPULÄRT I Karlskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari