• Evenemang idag
8-9
Apr 2017
Lyckeby Medborgarhus Karlskrona

Tobias Wallin: Smooth Fox & Jive

Den 8 & 9 April så kommer Tobias Wallin tillbaka med konceptet Smooth Fox & Smooth Jive.

Denna gång i steg 2. Vi ökar upp en nivå på både teknik, utförande och kombinationer.

Självklart repeteras grunderna, som ger oss en stabil platå att stå på för vidare utveckling, men fortsättningen blir lite mer avancerad än tidigare.

Alla är välkomna på klassen men är bra om man gått Steg 1 i Smooth eller är van Foxtrott’are. Inget krav att man tidigare gjort Smooth Fox.

I Smooth Jive lägger vi i en högre växel också och kikar på alternativa figurer som fungerar bra på dansgolvet och som stärker vår teknik i utförandet.

Smooth Fox är ett begrepp för en dans som påminner starkt om den klassiska socialdansen Foxtrott och mycket riktigt använder sig av dess grund. Däremot så handlar denna dans främst om att kunna föra vår partner på ett tydligt sätt och även att kunna bli förd. Men även utveckla förmågan att förflytta sig tillsammans i paret så dansen blir mjukare och mer flytande.

Vi har steg och figurer som vi utgår från men det är inte vad dansen handlar utan vi jobbar mer med musiken, känslan, rytmer och lead and follow. Dansen blir på så sätt innovativ och personlig då vi kan – med rätt förning – skapa helt egna steg utifrån de tekniker vi kommer att jobba med.

Denna dans kommer att lära er pardans ”punkt”. All teknik vi lär oss går lätt att applicera i alla pardanser med kroppskontakt.

Smooth Jive är en dans som vi kan använda som ett komplement till Bugg, West Coast Swing eller klassisk foxtrott.

Vi använder oss av up-tempo dansen Jive men vi gör den till en mer socialt anpassad dans. Dansen bygger även här mycket på tekniken att föra och följa men ej med kroppskontakt utan genom armar och händer. Tekniker man kan applicera i alla pardanser som har en s.k ”öppen hållning” (ej kroppskontakt m.a.o)

Även om vi kan dansa till både långsamt och snabbt tempo så kommer Musiken främst vara betydligt lugnare och ”swingigare” än klassisk Jive så dansen i sig blir som en soft, skön och harmonisk Swing-Jive.
En lekfull, innovativ och rytmisk dans.

I siffror

142 st

har besökt evenemanget på Karlskrona.com
Boenden närmast Lyckeby Medborgarhus natten mellan 20 och 21 November.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Lyckeby Medborgarhus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Tobias Wallin: Smooth Fox & Jive, Lyckeby Medborgarhus

POPULÄRT I Karlskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November