• Evenemang idag
Onsdag
15
Februari 2017
Karlskrona stadsbiblioteks hörsal Karlskrona

Författarbesök: Kristian Lundberg

Kan man lämna bort ett barn, som när man ställer undan en väska?

Kristian Lundberg, debuterade 1991 som lyriker i den s.k. Malmöligan, men fick sitt publika genombrott 2005 med Yarden, en skildring av livet som timanställd i Malmö hamn. Framgången för boken ledde både till dramatisering och filmatisering. Sin trassliga uppväxt har författaren skildrat i trilogin En hemstad, Och allt skall vara kärlek samt nu aktuella Dagar bland skuggor, träd och vatten.


I den senare ställer Kristian Lundberg med sin poetiska prosa frågan om vem som äger lögnen och vem som äger sanningen om en människa. Ett oväntat brev leder till att författaren tvingas fundera över om man kan lämna bort ett barn, som när man ställer undan en väska, hänger in en ytterrock.

Intressanta länkar
Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kristian_Lundberg
Ordfront: http://ordfrontforlag.se/forfattare/kristian-lundberg/

Biljetter går att köpa en vecka i förväg på Stadsbiblioteket eller direkt i kassan innan evenemanget.

Eftersits - Efter det ordinarie programmet kan du träffa vår gäst i Läsesällskapets bibliotek. Vid de flesta av eftersitsarna medverkar också bibliotekarie Torsten Samzelius. Vi bjuder på enkel förtäring till en kostnad av 40 kronor. Antalet platser är begränsat men eftersitsen är öppen för alla som är intresserade. Deltagande anmäls till bvkarlskrona@gmail.com eller med sms till 0709-823753.

Du kan bli medlem i Bibliotekets Vänner genom att sätta in 200 kronor på Bibliotekets Vänners plusgiro 21 54 25 - 0 ange namn, adress och e-post.
Du kan även lösa ditt medlemskap direkt i kassan innan ett evenemang.

Välkomna!

I siffror

164 st

har besökt evenemanget på Karlskrona.com

POPULÄRT I Karlskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November